شهید اسماعیل دقایقی

زندگینامه شهید اسماعیل دقایقی

شهید اسماعیل دقایقی در سال ۱۳۳۳ در خانواده متعهد به اسلام و کم درآمد در بهبهان به دنیا آمد. پدرش خیاطی شریف و مادر فعال و شجاعش به امور خانه‌داری و تربیت فرزندان خویش مشغول بود. اسماعیل، در سال ۱۳۴۹ در کنکور هنرستان شرکت نفت اهواز قبول شد و در همان ابتدا، این هنرستان یکی از مراکز فعال و مهمّی بود، که دانشجویان کوشا و متعهد و عاشق اسلام، از جمله اسماعیل به یک مرکز مبارزه بر علیه رژیم شاه تبدیل شده بود و به همین خاطر به زندان افتاد و پس از چندین ماه پس از آزادی از زندان به تلاش علمی خود ادامه داد و در سال ۱۳۵۳ در دانشگاه اهواز رشته کشاورزی آبیاری راه یافت و در سال ۱۳۵۵ وارد دانشگاه علوم تربیتی تهران شد و در دانشگاه به مبارزات عقیدتی-سیاسی خود علیه رژیم شاه ادامه داد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تلاش در جهاد سازندگی خوزستان درصدد تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آغاجری شد و لیاقت‌ها و شایستگی‌های فراوان در آغاز سال ۱۳۵۹ به همراه شهید جهان‌آرا در کنترل مرزهای ایران و عراق نقش فعالی به عهده داشت و با شروع فشار عراق در مرزها به خرمشهر رفت و در کلیه جلسات فرماندهان عملیاتی محور‌های جنگی خوزستان شرکت فعال داشت و به طور مکرر به جبهه‌های آبادان، ماهشهر، دارخوین، سوسنگرد، هویزه، شوش و دزفول سرکشی می‌کرد و تبحر فراوانی در کار با موشک‌انداز و آرپیچی داشت. در عملیات طریق القدس و فتح المبین در کنار سردارانی چون شهید بقایی بود.

در عملیات بیت‌المقدس نیز مدتی را در قرارگاه‌های فرماندهی حضور فعال داشت. همچنین او در طرح مالک اشتر با تربیت فرمانده رزمی که در این برنامه امر تحصیل نظامی و آماده کردن دانشجویان جهت حضور فعال در میدان نبرد با پیگیری و جدیت ایشان عملاً راه اندازی شد. او در عملیات خیبر به منطقه نظامی اعزام گردید و در نبرد جزایر مجنون، فرمانده یکی از گردان‌ها شد.

حرکت تاریخ‌ساز بعدی او، تشکیل و فرماندهی تیپ بدر متشکل از مجاهدین عراقی بود. که او با این تیم به قهرمانی‌ها و رشادت‌های بیشماری دست یافت؛ که سرتاسر جبهه از شمالی‌ترین نقطه تا جنوبی‌ترین آن حماسه‌های اسماعیل و همرزمان عراقی اوست.

عملیات بدر، عملیات کربلای ۲ در غرب، عاشورای ۴، قدس ۴، کربلای ۴ و سرانجام کربلای ۵ شرکت داشت. در عملیات کربلای ۵، رزمندگان جان برکف امیدیه-آغاجاری در قالب گروه ویژه تخریب، تیپ ۷۲ محرم، تیپ ۲۰۱ ضد زره لشکر ۳۱ عاشورا و لشکر بدر به فرماندهی شهید اسماعیل دقایقی حضور داشتند، که در بهمن سال ۶۵، عاقبت سردار رشید اسلام شهید اسماعیل دقایقی و تعدادی دیگر از رزمندگان امیدیه به جوار حضرت دوست پر کشیدند.

برخی از خصوصیات شهید اسماعیل دقایقی

شهید دقایقی زندگی خود را وقف شناخت درست اسلام عزیز نمود و می‌خواست با هدف زندگی کند و تلاش‌گری و سخت‌کوشی را یکی از ویژگی‌های بارز خود ساخته بود و به شدت از بیهودهرگری و لهو و لعب دوری می‌کرد. سنگینی و وقار اسماعیل مانع از آن نبود که صفا و مهربانی او زبانزد نباشد. چرا که او نسبت به سرنوشت مردم و اجتماع بشری، احساس مسئولیت می‌کرد و به همین خاطر با  اخلاق خوش و اسلامی، خیل کثیری از جوانان را در آغاجاری، اهواز، بهبهان چه در دانشگاه و هر جایی دیگر به اسلام و روحانیت متعهد جذب میکرد. او عاشق خداوند بود.

قسمتی از وصیت‌نامه سردار رشید اسلام و فرمانده شجاع تیپ بد شهید اسماعیل دقایقی

خدایا امت اسلام را صبر و استقامت عطا فرما تا در مقابل دشمنان خدا و کافران پایداری کنند و سپس بر آنان غلبه کنند خدایا شهادت می‌دهم که غیر از تو خدایی نیست و محمد(صل الله علیه و آله و سلم) فرستاده توست و علی(علیه السلام) وصی رسول خداست و سلام بر خاندان عصمت و طهارت و درود بر خمینی کبیر و سلام بر روحانیت متعهد و امت حزب الله.

خدایا از تو می‌خواهم در هنگامی که شیطان صفتی به سراغم می‌آید او را دورسازی و مرا قوت و آرامش عطا فرمایی که لاحول ولا قوة الا بالله العلی العظیم

و خطاب به پدر و مادر خود می‌نویسد: «انا لله و انا الیه راجعون. انشالله خداوند به شما صبر عطا فرماید و شما از جمله کسانی باشید که مردم و خصوصا خانواده شهدا و اسرا و معلولین را دلداری بدهید و من هم دعا گوی شما هستم».

و در وصیت به همسر خود می‌نویسد: «پیوند من و تو با شعار اسلام و ایمان شروع شد و چطور می‌توانستم در خانه راحت باشم و کاری نکنم، در صورتی که جان و مال و امت مسلمان ایران به سوی جبهه سرازیر است و انسان در برخورد با مسائل و مشکلات است که لذت ایمان و توجه به خدا را درک میکند».

روحش شاد و با ائمه اطهار باد

 

از زندگینامه این شهید بزرگوار چند کتاب به چاپ رسیده است. از جمله کتاب‌های معتبر از زندگی این شهید بزرگوار کتاب « نیمه پنهان ماه؛ جلد چهارم»؛ انتشارات روایت فتح است.

پیوند خرید اینترنتی کتاب «نیمه پنهان ماه؛ جلد چهار» 

 

مزارِ این شهید بزرگوار در شهرستان امیدیه قرار دارد. همچنین مزار یادبودی در شهرستان بهبهان از این شهید بزرگوار وجود دارد.

برای دریافت تصویر در اندازه اصلی روی عکس کلیک کنید

برای دریافت تصویر در اندازه اصلی روی عکس کلیک کنید

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *